сряда, 4 февруари 2009 г.

Актьорите в "Смъртта и Дяволът"


Гергана Плетньова е част от актьорския клас на проф.Здравко Митков в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Там е работила по текстове на И.Бергман ("Лице срещу лице"), Молиер ("Тартюф"), П.Шафър ("Еквус"), Уди Алън (композиция от разкази), Ф.Брукнер ("Твар"), У.Шекспир ("Венецианския търговец", "Хамлет"), Алфред дьо Мюсе ("С любовта шега не бива"). В "Смъртта и Дяволът" изпълнява ролята на Елфриде фон Малхус. Участва във филмите "Единствената любовна история, която Хемингуей не описа" (номинация за най-добра актриса за 2008, Годишни награди за кино), "Военен кореспондент", "Ти гониш", "Индийско орехче".




Бойко Кръстанов е студент в актьорския клас на проф.Здравко Митков в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". По време на обучението си е работил по текстове от П.Шафър ("Еквус"), У.Шекспир ("Венециаският търговец"), Молиер ("Тартюф"), Алфред дьо Мюсе ("С любовта шега не бива"). В "Смъртта и Дяволът" изпълнява ролята на Касти Пиани.





Лиляна Шомова е родена на 21.11.1985 г. в София. Също учи Актьорство за драматичен театър в класа на проф.З.Митков. В НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" е работила по откъси от драматургията на Ф.Г. Лорка ("Йерма", "Домът на Бернарда Алба"), У.Шекспир ("Хамлет", "Венецианският търговец"), Х.Ибсен ("Куклен дом"), Жан Кокто ("Равнодушният красавец"). В "Смъртта и Дяволът" изпълнява ролята на Лисиска.





Ивайло Драгиев е абсолвент от класа на проф.Пламен Марков. В момента участва в представленията "Едмонд" (реж. проф.Пламен Марков, по Дейвид Мамет), "Белградска трилогия" (реж. доц. Ивайло Христов, от Биляна Сръблянович), "Пухеният" (реж.Стайко Мурджев, от Мартин МакДона) в Учебен театър на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". В "Смъртта и Дяволът" изпълнява ролята на Кьонинг.